//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » » Templates warni untuk blog

Templates warni untuk blog


Salam sahabat Aku dan Teksi.
Sudah lama templet Warni ini di buat sedikit demisedikit,akhirnya siap juga.
Boleh lihat artikel lalu tentang templet yang aku buat
Sekarang aku gunakan untuk blog templet ku


Blog Templet lama

Aku ingin berkongsi templates warni untuk blog ini (nak bagi templet ini) kepada yang sudi,bolehlah  download sekarang.

Aku membuat Templates warni untuk blog ini agar mesra google dengan memasukan Meta Tag.



Aku terangkan sedikit cara setting templet ini kepada yang mengunakannya.(orang baru je,orang lama memang dah tahu hal ini)

Ganti keterangan (Description) dengan keterangan blog korang.
Ganti kata kunci (Keyword) yang sepadan
Ganti perkataan "Joyiman" dengan nama korang,yang lain-lain biarkan sahaja.

Ada juga bebola putih jatuh berterbangan,jika korang tidak mahu,cari code di bawah <body>,seperti ini dan hapus.

Untuk butang search pula cari code di bawah ini:

<div id='sidebar-wrapper'>
Ganti perkataan http://nama-blogmu.blogspot.com dengan Url blog korang


Untuk subscribes pula,cari di bawah code tadi dan ganti dengan Feed korang.
Nak dapatkan Feed korang daftarlah dengan .feedburner.

Bahagian header aku membuat dua column supaya boleh diletakan dengan Iklan atau apa sahaja yang korang suka.

Bahagian footer,aku letakan column berbagai size supaya senang meletakan berbagai widget



Kalau korang suka widget macam ni,dapatkan scriptnya di sini



wasalam:joyiman
P/s Bagila pendapat korang,templet bagai mana yang menarik,nanti bolehlah aku cuba-cuba membuatnya.
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome