//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » , , » Mengapa banyak negara mengharamkan app Uber.

Mengapa banyak negara mengharamkan app Uber.


Selamat tahun baru 2015 buat semua.
kita baru sahaja melangkah ketahun baru, tetapi kemelut pemandu teksi masih berterusan disebabkan pihak spad masih berlengah legah dengan tuntutan pemandu teksi untuk mengharamkan uber.



Perjuangan persatuan persatuan teksi di kl mendesak pihak kerajaan untuk mengharamkan uber sama dengan pemandu pemandu teksi di kota London. Mereka juga berjuang mendesak pihak keraajan untuk mengharamkan uber.
Demo membantah uber di London

Demo membantah uber di German

uber-app-banned-in-germany-giving-fresh-hope-to-angry-british-cabbies

Banyak negara membantah uber kerana beroperasi tampa mengikut piawaian perkhidmatan teksi.



Negara jiran kita Thailand dan Sepanyol juga mengharamkan uber beroperasi, ini berlainan dengan Negara kita Malaysia, di mana menteri pengangkutan membisu seribu bahasa.

uber-thailand-vietnam, spain

Malah Negeri kelahiran uber sendiri pun banyak yang mengharamkan uber.
pengharaman uber di California, Nevada,Oregon,Illinois./roundup_of_ubers_legal_woes_from_around_the_world.

Di Nethelanda dan kanada juga uber menghadapi masaalah.
uber_has_a_canadian_privacy_problem

Korea South-Korea-with-operating-illegal-taxi-service

Banyak lagi negeri negeri yang mengharamkan uber, harap korang gogle la sendiri, sebab sebab mengapa banyak negeri mengharamkanya.


Tengoklah carta ni, dan nilai lah sendiri.
Artikel aku yang terdahulu demontrasi-pemandu-teksi-membantah-uber.

P/s di Malaysia ni dengan ubah menteri baru undang-undang nak berubah.fikirkan lah shabat-sahabat seperjuangan.

Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome