//]]> //]]> //]]>

Sila masukkan alamat email jika ingin Artikel terkini dihantar terus ke email anda:

qrcode

Sekiranya artikel-artikel di blog ini berguna,Sudi-sudilah share dengan kawan-kawan yang lain,gunakan facebook,twitter atau google plus.
dari

admin blog:

joyiman

teksi
TAXI SERVICE 24 Hours From:
KUALA LUMPUR,AMPANG,
GOMBAK,SELAYANG,RAWANG,
KEPONG,SG BULUH
PETALING JAYA, DAMANSARA
SUBANG JAYA, SHAH ALAM.
TO
KLIA Airport & Outstation
email to :
taxiklia@yahoo.com.my
with big luggages and credit card accept
http://www.taxiklia.net
Home » , » Pemandu Teksi:KAMI TAK UGUT KERAJAAN.

Pemandu Teksi:KAMI TAK UGUT KERAJAAN.



Kami tidak mengungut Kerajaan, kerana kami sayangkan Kerajaan, tetapi buat pengetahuan kau #SyedHamidAlbar, keputusan meluluskan kereta sapu Uber dan Grabcar merompak mata pencarian kami, akan menjadi pengajaran kepada kami, bahawa kau dan agensi kau (#SuruhanjayaPengangkutanAwam - #SPAD tidak boleh dipercayai.

Malah tindakan YAB Perdana Menteri yang mendiamkan diri juga menyedarkan kami bahawa keprihatinan yang beliau laungkan sebelum PRU 13 terhadap kebajikan kami adalah palsu.

Kami masih ingat kenyataan yang kau buat di Dalam Majlis Janji Di Tepati Pemberian 1000 permit teksi individu oleh YAB Perdana Menteri.

Ketika itu kau menyelar cadangan parti pembangkang yang ingin memberi kami permit teksi individu, kononnya cadangan parti pembangkang itu bertujuan memancing undi dan akan menyebabkan belakunya ketidakseimbangan (kebanjiran teksi) didalam industri teksi.

Tetapi kini... Kau bukan sahaja ingin menambah jumlah bilangan permit dengan menjaga kepentingan syarikat teksi, sebaliknya kau dengan niat jahat kau ingin membanjiri industri kami dengan kereta sapu #Uber dan #Grabcar, kebangsatan apakah yang cuba kau putar belitkan?

Kononnya kau nak menentukan transformasi industri teksi dapat dilakukan, dan berharap kami terus menyokong Kerajaan, kau sedar tak yang kau nak halalkan tu adalah kereta sapu yang merompak mata pencarian kami..?

Lagi kau berharap kami akan terus menyokong Kerajaan, kau ingat kami binatang ker yang bangang ker, dah periuk nasi kami ditabur pasir, lagi berharap kami menyokong kau, kebangangan apakah yang cuba tunjukkan ini?

Harapan kami, Kerajaan mengkaji semula kelulusan aktiviti kereta sapu beraplikasi dan menarik semula kelulusan tersebut.

Hampir 99% yang hadir semalam menolak Transformasi Teksi SPAD, dan jika perkara ini tidak ditangani dengan bijiksana, kami tidak menolak kemungkinan di PRU akan datang, kami tidak lagi menyokong Kerajaan.

Kami tidak menolak kemajuan teknologi apatah lagi menentang Kerajaan, tetapi kami cuma berharap Kerajaan sedia ada lebih telus dalam melakukan Transformasi Teksi, tanpa mengabaikan kebajikan dan ekonomi kami.

#KamalPERS1M
Sumber berita

P/s
Mane dia nak pandang masaalah pemandu teksi,
Masaalah dia sendiri pun tak selesai lagi.
Pru pasti berubah.
Gula-gula pun ditabur sehingga 150J...
Tapi kemana duit tu pergi?
Aku Dan Teksi © Template Design by joyiman | Publisher : Free Templates for blog| © Best View With Google Chrome